Tools

Mijn gereedschapskist is gevuld met diverse coaching instrumenten maar degene die ik het meest gebruik zijn DISC, EQ-i 2.0 en Heartmath.

DISC

GEDRAGSSTIJLANALYSE

“Gedrag is alles – het is in grote mate bepalend of je succesvol bent”

De Q4 DISC persoonlijke stijl profielen geeft inzicht in jezelf en in de verschillen met andere mensen. 

Wat is je natuurlijke manier van doen? Hoe ga je om met bepaalde situaties onder druk? Wat zijn je onbewuste drijfveren?

De persoonlijke gedragsstijl profielen zijn toepasbaar bij individuele coaching, team coaching, salestraining, verandermanagement, leidinggeven en bij werving en selectie van kandidaten.

Voorafgaande aan een coaching traject adviseer ik kandidaten hiervan gebruik te maken. Je maakt een analyse thuis online in slechts 15 minuten en de resultaten zijn verbluffend treffend. Mensen hebben een zeer hoge mate van persoonlijke herkenning. 

Ik ben een door Q4 gecertificeerd consultant en kan de volgende profielen aanbieden:

 • Persoonlijke Stijl (DISC) profiel
 • Persoonlijke Commerciële Stijl profiel
 • Persoonlijke Waarden profiel
 • Persoonlijke Interesse profiel
 • Team Profiel

EQ-I 2.0

METING EMOTIONELE INTELLIGENTIE (EQ)

EQ-i 2.0 is het instrument waarmee ik de Emotionele Intelligentie van iemand kan meten. Onderwerpen als Impulscontrole, Stresstolerantie, Empathie en Emotioneel Zelfbewustzijn bijvoorbeeld. En hoe scoort iemand op de schaal van Welbevinden en Levensgeluk? Ook daar kan ik je hiermee inzicht in geven!

Wat is Emotionele Intelligentie eigenlijk?

Een set aan sociale- en emotionele vaardigheden die invloed heeft op hoe we:

 • onszelf zien en uitdrukken zoals zelfbeeld en emotionele expressie
 • sociale relaties aangaan en onderhouden
 • omgaan met uitdagingen, en
 • emotionele informatie op een effectieve en betekenisvolle manier gebruiken

Emotionele Intelligentie is niet geheel nieuw. Wel is nieuw dat onze huidige maatschappij er nu voor open staat. Waar het de afgelopen decennia vooral ging om IQ, je cognitieve vaardigheden en je behaalde diploma’s, speelt tegenwoordig EQ oftewel Emotionele Intelligentie een steeds belangrijkere rol.

Je kunt nog zo intelligent zijn, wanneer je binnen je sociale omgeving niet in staat bent af te stemmen op de ander zal je minder ver komen in het leven dan iemand die dit wel kan. Dit afstemmen heeft alles te maken met je EQ. En dat begint altijd met zelfkennis.

Een hoger emotioneel zelfbewustzijn maakt je effectiever

Als je jezelf begrijpt, kun je jezelf beter uitdrukken. Dit leidt tot gezondere interacties met anderen, wat vervolgens leidt tot het nemen van goede beslissingen. Door goede beslissingen te nemen kun je beter omgaan met stress, wat leidt tot een beter begrip van je emoties.

Goede relaties en weten hoe je omgaat met uitdagingen en gebeurtenissen zijn de sleutel tot succes in je leven. Een goed ontwikkeld EQ zorgt voor voldoening gevende relaties en levensgeluk.

EQ wordt wereldwijd gezien als de vaardigheid om de succeskans in je werk aanzienlijk te vergroten.

HEARTMATH

Heartmath is in een Amerika ontwikkelde toepassing die werkt met een stukje hardware en software. Door het inzetten van dit tool ben ik in staat om je bewust te maken van jouw stressniveau en de consequenties hiervan. Het richt zich op jouw vitaliteit.

Vitaliteitscoaching is geschikt voor mensen die overspannen zijn, het waren of dreigen te worden. Voor mensen die minder stress willen, zonder op lange termijn in te leveren op hun prestaties. Als je teveel betrokken bent bij je werk en er door opgeslokt dreigt te worden. Of als je er klaar mee bent constant brandjes te moeten blussen en niet meer toekomt aan die aspecten van je werk waar je je energie uithaalt.

In het coaching traject richt ik me op het vergroten van jouw vitaliteit en weerbaarheid. Daarnaast werken we eraan dat je het plezier weer terugvindt in je werk. We zorgen dat je energieniveau weer op peil komt en dat je in de toekomst beter om kunt gaan met stress.

Afhankelijk van je klachten, kunnen de volgende punten aan bod komen:

 • Goede balans tussen inspanning en rust
 • Stress herkennen en er mee om leren gaan
 • Ontdekken wat je energie kost en wat energie levert
 • Weten wat je krachten zijn en daar meer op aansturen
 • (her)Ontdekken wat je inspireert aan je werk
 • Op een andere manier leren kijken naar stressfactoren op het werk