Coaching programma’s

 • Management en Executive coaching, het sparren en spiegelen voor directieleden
 • Teamcoaching, voor teams die graag beter met elkaar willen samen werken
 • Job coaching, loopbaanbegeleiding
 • Start-coaching, begeleiding van jonge leidinggevenden die voor het eerst te maken krijgen met leidinggeven
 • Vitaliteit-coaching, waarbij stress reductie een belangrijk onderdeel is. O.a.door middel van het meten van hartcoherentie, een methode met wetenschappelijk ontwikkelde software en lichaamsgerichte technieken om beter in balans te zijn.
 • Communicatie training, voor iedereen die effectief begrip wil realiseren in elke situatie
 • Trainingen op maat, afhankelijk van de behoefte, zowel Nederland als Engelstalig

Verdieping per onderwerp van de Coaching programma’s:

Management en Executive coaching

Van executives wordt doorlopend richting gevend en voorbeeld gedrag verwacht. Veelal ervaren executives een gevoel van eenzaamheid in hun rol door het gemis aan directe feedback op hun ideeën, gedrag en handelen. Middels een concrete aanpak analyseer ik de voorkeurstijlen, confronteer ik de executive met de gevolgen van gedrag en functioneer ik als objectief klankbord met als doen de effectiviteit van de executive te verhogen.

Teamcoaching

Teamcoaching

Vrijwel alles in het leven vraagt om onderhoud, ook uw team! Een goed afgestemd team kan elke uitdaging aan. Hiervoor heb ik een speciaal programma waarbij de basis individuele gedragsstijl analyses zijn die samen optellen tot een teamdynamiek. Afhankelijk van de teamvragen komen de volgende thema’s aan de orde: wat zijn de doelen, wat zijn de talenten, valkuilen, hoe zit het met samenwerking, leiderschap, structuur en motivatie.

Jobcoaching, loopbaan begeleiding

Het klankborden over je eigen ontwikkeling, waarbij de huidige functie, opleiding en/of  loopbaanoriëntatie centraal staan.

Start – coaching

Hierbij richt ik mij specifiek op jong management dat voor het eerst een leidinggevende positie gaat bekleden. Hoe pak ik het aan? Doe ik het wel goed? Hoe bouw ik een gemotiveerd team?

Vitaliteit-coaching

Vitaliteitscoaching is geschikt voor mensen die overspannen zijn, waren of dreigen te worden. Het is geschikt voor mensen die minder stress willen, zonder op lange termijn in te leveren op hun prestaties. Als je teveel betrokken bent bij je werk en er door opgeslokt dreigt te worden. Of als je de motivatie begint te verliezen doordat je constant brandjes aan het blussen bent en niet meer toekomt aan die aspecten van je werk die je voorheen zo inspireerden.

In het coachingstraject richt ik me op het vergroten van je vitaliteit en je weerbaarheid. Daarnaast streven we ernaar dat je het plezier weer terugvindt in je werk. We zorgen dat je energieniveau weer op peil komt en dat je in de toekomst beter om kunt gaan met stress.

Door het inzetten van Heartmath, in Amerika ontwikkelde software ben ik in staat om je bewust te maken van het stressniveau en de consequenties hiervan.

Afhankelijk van je klachten, kunnen de volgende punten aan bod komen:

 • Goede balans tussen inspanning en rust
 • Stress herkennen en er mee om leren gaan
 • Ontdekken wat je energie kost en wat energie levert
 • Weten wat je krachten zijn en daar meer op aansturen
 • (her)Ontdekken wat je inspireert aan je werk
 • Op een andere manier leren kijken naar stressfactoren op het werk

Communicatie training

Met een brede, algemene communicatietraining scherp je vaardigheden aan zoals: inleven, contact maken, actief luisteren, herkennen en inzetten van lichaamstaal,  helder uitdrukken, prettig overkomen op anderen en toch assertief opkomen voor uw eigen belang. De gouden regel in communicatie is: behandel de ander zoals je zelf behandeld zou willen worden… Ik ga voor platina: behandel de ander zoals je ander graag behandeld wil worden.

Trainingen op maat

Iedere organisatie heeft zijn eigen unieke wensen, mochten er behoefte zijn aan onderwerpen met betrekking tot gedrag, vaardigheden, cultuur, waarden, visie of missie dan kan ik daar uiteraard in overleg een training op maat bieden.

Interesse?